Siirry sisältöön
Workhouse
Henkilö kirjaamassa muistiinpanoja pöydällä kannettavan tietokoneen kanssa

Tilitoimisto ulkopaikkakunnalta? Sähköinen kirjanpito ja sen hyödyt

Tilitoimiston näkökulmasta katsottuna yrittäjät voidaan jakaa kahteen ryhmään: perinteisen ja sähköisen kirjanpidon asiakkaisiin. Molemmissa kirjanpitotavoissa on etunsa, ja yrittäjä valitsee tarpeidensa mukaan vaihtoehdon, joka sopii hänelle parhaiten.

Perinteisessä kirjanpidossa yrittäjä toimittaa kuitit ja tositteet fyysisesti kirjanpitäjälleen kuukausittain. Mukavaa tässä mallissa on asiakkaan kohtaaminen ja kuulumisten vaihtelu – jonka arvoa ei voi vähätellä – mutta siihen ne hyödyt sitten ikävä kyllä jäävätkin. Perinteinen tapa kuittien ja tositteiden mapittamisineen ja toimittamisineen vie yrittäjältä aikaa, ja hän kulkee kirjanpitonsa kanssa keskimäärin noin puolitoista kuukautta jäljessä.

Toisin kuin sähköinen kirjanpito, joka toimii reaaliajassa.

Sähköisellä kirjanpidolla tarkoitetaan yrittäjän ja tilitoimiston yhteiskäyttöjärjestelmää, joka toimii Internetselaimella myös mobiilisti. Tämä mahdollistaa kuittien ja tositteiden siirtämisen sähköisesti suoraan tilitoimistoon – vaikkapa kuvaamalla ne puhelimella. Kirjanpitäjä näkee tulevat ja lähetetyt laskut suoraan yhteiskäyttöjärjestelmästä. Tilitoimisto näkee myös reaaliaikaisesti suoraan tiliotteelta, onko tullut tapahtumia, joihin ei ole toimitettu tositetta ja osaa sen mukaan sitä itse yrittäjältä kysyä.

Sähköisen kirjanpidon edut:

  • Toiminta on ajasta ja paikasta riippumatonta.
  • Tositteet voi toimittaa suoraan sähköisesti kirjanpitäjälle.
  • Tositteet eivät häviä, ja kirjanpidollinen materiaali säilyy tallessa lakisääteisen ajan.
  • Verkkolaskujen lähettäminen ja vastaanottaminen on halvempaa kuin postin kautta lähetettynä.
  • Yrittäjä säästää huomattavasti aikaa.

Sähköisen kirjanpidon hyödyt mahdollistavatkin siis tilitoimiston kilpailuttamisen myös yrityksen kotikunnan ulkopuolelta. Yrittäjä voi perustaa esimerkiksi monta eri toimipistettä eri puolille maata ja yksi kirjanpitäjä voi hoitaa ne kaikki Kannattaakin kysyä tarjousta useasta tilitoimistosta ja valita itselle se parhain.

Valintaan vaikuttaa tietysti aina palvelun hinta sekä se, tarjoaako tilitoimisto myös muita palveluita tukemaan yrityksesi toimintaa. Tilitoimistoilla saattaa olla isoja eroja niin hinnoissa kuin palvelun laadussakin, joten kannattaa aina varata tilitoimistoon aika esittelyä varten.
workhouse.fi -sivuiltamme löytyvän laskurin avulla voit laskea, kuinka paljon kirjanpito meillä maksaisi. Saat myös varattua ajan esittelyyn, jossa käymme läpi toimintamallimme ja kaikki palvelumme, jotka auttavat yritystänne menestymään ja kasvamaan.